zaterdag 3 oktober 2020

Van een vraag over de Tannus Armour antileklaag.

 Deze week had ik twee maal een lekke voorband: links en rechts beide voorzien van GoCycle banden.

Toen ik twee weken geleden de fiets voor een grote onderhoudsbeurt naar Velomobiel bracht, zei Theo iets als "Wel snel maar kwetsbaar".  Vanmorgen het internet door struinend kwam ik de Tannus Armour antileklaag, ik vraag me af of dit een oplossing biedt voor lekrijden.

Heeft iemand hier ervaring mee?

3 opmerkingen:

 1. Goedemorgen. Ik heb goede ervaring met de Michelin Protek antilek binnenbanden zowel achter als voor onder mijn Quest! Te bestellen bij Velomobiel.nl. Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze net gevraagd of die banden nog in 20'en 26' beschikbaar zijn. Ik ben benieuwd.

   Verwijderen
 2. De Tannus zou niet mijn favoriet zijn. Het lijkt dat die het gemakkelijkst monteert bij een losliggend wiel. Dus in geval van pech zou je het wiel moeten kunnen uitnemen. Met Strada, DF gaat dat. Met Quest vervang je liever band door binnen+ buitenband tezamen van onderaf om het wiel te werken. En dan lijkt me met Tannus niet simpel. Na 4 lekken in 2 dagen heb ik de Durano's weer aan de kapstok gehangen. En rijdt weer bombast op Marathons. Niet snel, niet top comfortabel. Maar wel oerdegelijk op die puinzooi die hier fietspad wordt genoemd. Ik zou met Duranos niet eens over het de 10 km fietspad van de Woluwelaan geraken. Gegarandeerd lek.

  BeantwoordenVerwijderen